Har du hørt om de fem kærlighedssprog?

Vi har alle brug for kærlighed, men min måde at få dækket mit kærlighedsbehov/sprog er måske ikke det samme som dit. Derfor er det en fordel at kende både sit eget og sin partners kærlighedssprog.

Gary Chapman er forfatteren bag bogen, Kærlighedens 5 sprog. I bogen giver han eksempler på, hvordan det er at leve sammen som par, når ens kærlighedsbeholder (som han kalder det) er tom. Samt hvordan man finder frem til sit kærlighedssprog og hvordan man giver sin partner og sig selv den kærlighed som man dybest set har brug for.

Vi har alle 5 kærlighedssprog i os, men der er et der er vores primære. Det er det vi føler os mest hjemme i – det vi forstår bedst.

Derfor kan det være en udfordring at give sin partner det kærlighedssprog han/hun har brug for. Det kan føles svært, mærkeligt og måske kunstigt, fordi det er så langt fra ens eget.

De fem kærlighedssprog er:

 • Anerkendende ord
 • Fysisk berøring
 • Tid til hinanden
 • At modtage gaver
 • Tjenester

Jeg har ’tid til hinanden’ som primært kærlighedssprog. Så når min mand vælger at bruge en masse krudt på fx at køre på lossepladsen, slå græs mm, sætter jeg pris på det, men jeg følger mig ikke elsket af det, og kan måske godt blive lidt irriteret eller skuffet over at han ikke bruger tid på mig i stedet for. Hvis han derimod spørger om vi ikke skal gå en tur sammen, så smelter jeg.

Nu hvor jeg ved at tid sammen er vigtigt for at jeg føler mig elsket, er det også vigtigt at jeg tager ansvar for at få mit behov dækket (fylde min kærlighedsbeholder op) Det gør jeg ved at arrangere månedlige dates, eller lave plads i kalenderen i løbet af ugen, eller fortælle min mand hvad jeg har behov for.

Min mands kærlighedssprog er fysisk berøring, det var svært for mig at lære, da jeg ikke er den store krammer eller nusser. Men at opleve forskellen i vores parforhold efter at jeg er begyndt at tage hans hånd engang imellem, give et ekstra kys eller lige ae ham på ryggen har været virkelig givende.

For bare at nævne nogle af de ting det har gjort for os, så er det mindre brok, flere grin og bedre kommunikation, så det er da godt givet ud, ikk J

Hvordan finder jeg så mit kærlighedssprog? 

Ofte vil man kunne fornemme sin partners kærlighedssprog ud fra deres brokkerier, Er det hjælp/tjenester de føler de mangler og brokker sig over, eller opmærksomhed fx via en buket blomster el. ?

Der er nu også en nemmere vej til at finde frem til sit og sin partners kærlighedssprog (dermed ikke sagt at du ikke skal lytte til din partners brok 😉 )

I kan hver især tage denne test, der tager ca. 5 minutter:  TAG TESTEN HER

Når du har fundet dit, og din partners har fundet sit primære kærlighedssprog, vil disse fem gode råd til hvert kærlighedssprog hjælpe Jer i gang med at bruge det nye sprog aktivt.

Anerkendende ord

 • Fortæl hvad du sætter pris på ved din partner
 • Fortæl din partner at du ikke kan undvære ham/hende
 • Skriv små overraskende sedler/sms’er
 • Fortæl om din værdsættelse af din partner til andre, imens din partner hører det.
 • Anerkendende samtaler

Fysisk berøring

 • Giv fysisk berøring offentligt
 • Kys godmorgen og ”hej” når din partner kommer hjem
 • Rør spontant din partner i forbifarten
 • Vis din lyst til sex til din partner
 • Tag hinanden i hånden når I går tur

Tid til hinanden

 • Vær nærværende
 • Foreslå/inviter på par weekendtur
 • Gå en lang tur i skoven eller stranden med din partner
 • Ud og opleve nye ting sammen
 • Taler om ting der betyder noget for din partner

At modtage gaver

 • Giv en gave som din partner ikke havde forventet
 • Køb/lav en gave til jeres mærkedage
 • Læg tid, tanker og personlighed i gaven til din partner
 • Køb en speciel og personlig gave
 • Giv frihed, så din partner kan dyrke egne interesser

Tjenester

 • Gør ting for din partner, så han/hun føler sig elsket
 • Hjælp til med alt i hjemmet
 • Hjælp til uden man skal bede om det
 • Vær der for din partner, så han/hun kan regne med dig
 • Tag børnene så din partner kan få alene tid

Jeg ønsker Jer held og lykke med at bruge kærlighedssproget i Jeres parforhold.

De bedste hilsner

Trine

LAD MIG KONTAKTE DIG TIL EN UFORPLIGTENDE SNAK