Selvudvikling

”Jeg er den jeg er, og det er jeg tilfreds med” eller ”sådan er jeg bare, det kan der ikke laves om på” Det er helt naturlige udsagn, det er nemlig ikke så rart at blive konfronteret med de sider af os selv, som vi ikke er så stolte af, derfor går vi i forsvar. Disse sider har flere navne f eks skyggesider, begrænsende overbevisninger og dårlige vaner/mønstre osv.

Både bevidst og ubevist lader vi os begrænse af disse dårlige sider af os selv. Det betyder at vi undgår ting i vores liv, som vi i virkeligheden gerne vil, men ikke tør pga. frygt. Vi holder os selv fanget og bliver mere og mere kontrollerne i vores liv.

Selvudvikling vil åbne for de sider du allerede har i dig, som du ønsker at få mere frem, men som du måske siden barndommen har lukket ned for. Du vil blive en endnu bedre udgave af dig selv, bryde på dine begrænsende overbevisninger, acceptere skyggesider og få mere styrkende vaner/mønstre.

Første step for selvudvikling er selverkendelse. kommer jeg tit ud i de samme konflikter? Er jeg for dominerende og kontrollerende? Lader jeg stå til, ser den anden vej? Er jeg konfliktsky?

Se indad og reflekter over, hvad der eventuelt kan være grunden for at du handler på den måde du gør.

Enneagrammet, et persontypeværktøj som der bliver mere og mere udbredt i Danmark er fremragende til selvudvikling, konflikthåndtering, kommunikation, samarbejde og selvledelse. Se mere under Enneargrammet.

 

LAD MIG KONTAKTE DIG TIL EN UFORPLIGTENDE SNAK